Kampioenen, kampioenskandidaten, CMV'ers van de week en het slotfeest

Kortom: er gebeurt heel veel in Houtrust komend weekend. Jij komt toch ook?

De competitie duurt nog twee weken. In sommige poules is het kampioenschap al beslist, een aantal teams kan dit weekend de schaal in ontvangst nemen, andere teams moeten nog even wachten tot 13 april.

Vrijdagavond om 19:00 uur speelt Meisjes B2 een thuiswedstrijd tegen Jupiter. Het team van Kalinko staat met nog twee te spelen wedstrijden bovenaan met 12 punten voorsprong op de meiden van ZVH, die een wedstrijd minder hebben gespeeld en dus theoretisch ons team nog kunnen inhalen.  De opdracht is dus duidelijk: 4 punten en je kunt vrijdagavond thuis al een feestje vieren.

Rond hetzelfde tijdstip speelt Jongens C2 in Delft tegen de nummer 2 VVV Delta, dat 1 verliespunt meer heeft dan Kalinko. Bij 4-0 winst van Kalinko zijn de jongens kampioen, zo niet, dan wordt het volgend weekend nog erg spannend. 

Zaterdag om 12:00 uur speelt Meisjes B1 hun laatste wedstrijd van het seizoen in de topklasse tegen Limes, de hekkensluiter uit de poule. Onze meiden staan twee punten boven de Kaasmeisjes uit Huizen. Bij 4 of 5 punten kan het feest meteen losbarsten, anders moeten ze wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen PDK Huizen en Leyton DC, die om 13:00 uur begint.

Om 12:30 uur speelt Jongens B1 hun laatste wedstrijd in de hoofdklasse tegen de nummer 2 Sliedrecht Sport. Ons team is vorige week al kampioen geworden en zullen zaterdag na hun wedstrijd de medailles en de schaal overhandigd krijgen.

Om 14:30 uur is het de beurt aan Dames 1. Dit team is al gepromoveerd naar de eerste divisie, maar een kampioenschap is natuurlijk echt een kroon op het seizoen. Dames 1 heeft met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van 6 punten op de nummer 2. Bij een ruime overwinning op de dames van Zovoc (11e in de stand) zijn ze niet meer in te halen en kan er gefeest worden.
Vanaf de bank zullen zij worden aangemoedigd door de CMV'ers van de week: Myroslava en Emma uit de N4. 

Tegelijk met Dames 1 speelt Heren 2 hun laatste wedstrijd tegen Inter Rijswijk Heren 4. Voor de stand maakt het niet meer uit. Onze brandweermannen zijn al kampioen en zullen dat  ongetwijfeld zaterdag uitgebreid gaan vieren.
En daarmee is het seizoen nog niet afgelopen voor deze heren. Op Goede Vrijdag won het team in Leersum met 3-1 de halve finale van het bekertoernooi van Volleer. Op zaterdag 11 mei spelen zij in De Altis in Rijswijk de finale tegen VTC Woerden HS 2.

Om 16:30 uur is het de beurt aan Heren 1. Na de nederlaag tegen Volevo vorige week heeft dit team het kampioenschap niet meer in eigen hand. De promotie naar de 2e divisie is al zeker, maar Taurus HS 2 (het zelfde team waarvan onlangs de halve finale werd verloren in het bekertoernooi) heeft nu in de rangorde een voorsprong van twee punten. We moeten dus de heren zaterdag tegen VCV naar een 4-0 overwinning schreeuwen om ze in de race te houden.
Ook bij Heren 1 zijn er twee CMV'ers van de Week aanwezig: Dante en Gabriel uit de N5

Tot slot speelt Meisjes A1 op hetzelfde tijdstip (16:30 uur) tegen Zovoc MA1. Onze meiden hebben alles dit seizoen met 4-0 gewonnen, behalve de uitwedstrijd tegen Zovoc op die late zaterdagavond in Zoetermeer. Wanneer Kalinko 1 set verliest mag Zovoc na afloop de schaal in ontvangst nemen, bij een 4-0 overwinning maken onze meiden volgende week een hele goede kans om kampioen te worden. 

En dan zijn we er nog niet. Die avond vindt in Kadrinko het slotfeest plaats. Van 19:00 tot 21:00 uur is de jeugd welkom, daarna is het de beurt aan de senioren. De A-jeugd mag wel blijven na 21:00 uur. Het thema is Flower Power.