Kalinko Heren 1 verliest nipt van Limes Heren 1

Het  Heren 1 liet voor eigen publiek een wedstrijd van niveau zien, maar Limes Heren 1 was net wat gelukkiger en degelijker.

Na een goed verzorgde lunch bij manager Nidal reisde het hele team af naar de eigen Houtrust. De Scheveningers waren net als vorige week compleet. Genoeg keus voor coach Ans dus, de start opstelling: Frank als spelverdeler, Rens en Daron op midden, Marko en Timo op de buitenpositie, Arnout op dia  en Matthijs op de libero positie.

Kalinko liet aan het begin van de wedstrijd nog niet het eigen spel zien. Het team stond 4 punten achter en kon niet inlopen. Halverwege de set stond het zelfs 13-19. Normaal zou dat een stand zijn aan het einde van een set, maar niet bij Kalinko HS1. In twee punten en twee time-outs van Limes haalden de Scheveningers maar liefst negen punten. Wat volgde was een zinderend slot. 22 gelijk, 23 gelijk, 24 gelijk, 25 gelijk en toen eindelijk dat belangrijke gat van 2 punten; 27-25.

De tweede set bleef Kalinko goed spel laten zien. Het had de service van de tegenstander beter onder controle en stond ook beter te blokkeren. Vanaf punt 1 tot het einde van de set ging het gelijk op. De spanning was te voelen, het publiek liet zich horen, de scheidsrechter werd gevonden, en Marko zette zijn goede spel van set 1 voort. Van 22-22 maakte Limes twee punten en stond het op setpoint. Kalinko haalde nog een puntje, maar zag Limes daarna de 23-25 maken.

Bij een stand van 1-1 in sets werd er weer van kant gewisseld. De teams hielden gelijke tred tot rond de 15 punten. Kalinko werd slordiger en de bezoekers liepen iets uit. Ze hielden die voorsprong tot het einde vast en wonnen de derde set met 22-25.

Nu was het aan Kalinko om in de vierde set gelijk te komen. De 0-5 stand hielp daar niet bij. Een time-out van Ans bracht de mannen terug op het juiste pad. Ze kropen terug tot 11-11 waarna Limes een time-out nam. Vanaf 13-13 was het nu de beurt aan de Scheveningers om afstand te nemen. Er werd flink gediscussieerd met tegenstander en scheidsrechters. Maar het volleyballen gaf de doorslag; Arnout blokte de ballen harder terug dan ze geslagen werden en Marko had een paar mooie service series. Op 22-15 kwam Limes nog even terug tot 22-18, maar daarna was het gedaan, de set eindigde in 25-18 en zo werd de stand in sets weer gelijk.

De vijfde en beslissende set begon iets beter dan de vierde, maar niet veel. Deze keer werd het 1-5. De time-out had weer het juiste effect en Marko bleef in alle chaos een stabiele factor voor Kalinko. Door zijn services en aanvallen werd hij later de terechte man of the match.  Op 8-7 werd er van kant gewisseld. Waarna 9-9 op het scorebord kwam te staan. Limes wist weer wat meer druk te geven en kwam nu 2 punten voor. Op 12-13 namen ze nog een time-out. Deze bleek in het voordeel van Limes te werken, want hiena scoorden ze twee punten (12-15).

Met 2-3 haalde Kalinko 2 belangrijke punten binnen en liet het een mooie pot zien. Dank aan al het publiek dat aanwezig was. En belangrijk om te vermelden: Er is geen wangedrag vastgelegd.

Volgende week heeft Kalinko HS 1 een weekendje vrij. De week erna mag NOVO afreizen naar Scheveningen. De wedstrijd wordt weer gespeeld in Sporthal Houtrust om 16:30.


Verslag: Matthijs Goossens
Foto’s: Nidal

#wijzijnkalinko #kalinkoheren1 #kalinkoh1