Agenda
28 okt 18:00 Oktoberfest
25 nov 09:30 CMV-toernooi in Delft
30 dec 19:00 Oliebollentoernooi
06 jan 09:00 Voorronde NOJK

 

Thuisprogramma

Houtrust
Gaslaan 
Laatste uitslagen: klik hier

Zaaldienst

Vr 6 okt: DS 5, MB 2, DS 8
Za 7 okt: DS 7, MB 4, MC 1
Do 12 okt: MB 1
Vr 13 okt: HS 5, MA 3, DS 2

Welkom bij Volleybalvereniging Kalinko

Volleybalvereniging Kalinko is de volleybalvereniging van Den Haag en Scheveningen.
We bieden volleybal aan voor alle leeftijden en alle niveaus, van recreant tot prestatiesport.

dutch english german polish

 

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de dames van VCN om af te reizen naar Den Haag. 
De stemming was opgewekten Kalinko begon vol goede moed aan de warming-up. Nadat verzorger Ron iedereen had voorzien van de nodige tape, kon de wedstrijd beginnen. 
Om 3 uur klonk het eerste fluitsignaal. Door een blessure kon spelverdeler Evelien helaas nog niet meespelen. Gelukkig kon in haar plaats Lisan uit dames 2 meedoen.
 
In het begin van de eerste set gingen beide ploegen gelijk aan elkaar op. Er werd goed aangevallen, onder ander door middelspeelster Julia die een mooi punt scoorde met een omloopbal. Echter, bij een stand van 14-14 werd Kalinko flink onder druk gezet door de ploeg uit Capelle. Het werd voor dames1 steeds moeilijker  om punten te scoren. Uiteindelijk eindigde de set in een stand van 20-25.
 
Kalinko startte de tweede set goed en pakte een voorsprong. Deze werd bij een stand van 7-7 gelijkgetrokken door VCN. Beide ploegen werkten hard voor hun punten en de stand bleef daardoor ook lang gelijk opgaan. Helaas had Kalinko in het laatste deel van de set moeite met het ontvangen van de service en eindigde deze met een stand van 19-25 in het nadeel van de thuisspelende ploeg.
 
 
In derde set lukte het Kalinko in het begin wederom om goed mee te komen met VCN. Maar de foutenlast aan de kant van Kalinko was te hoog om dit ook in het vervolg van de set vol te houden. De set werd verloren met een stand van 17-25.
 
De wedstrijd eindigde met een spannende vierde set. De dames van Kalinko verdedigden veel en ook blokkerend werden er punten gepakt. Maar ook VCN wilde erg graag de laatste set binnenhalen. Beide ploegen moesten hard werken om punten te scoren. Aan het einde van de set trok VCN toch aan het langste eind. De set eindigde in een stand van 23-25.
 
Ondanks dat de wedstrijd werd verloren met 4-0, heeft Kalinko dames 1 veel beter spel laten zien dan vorige week.
 
Deze week wordt er weer volle bak getraind voor aankomende zaterdag, wanneer de dames mogen afreizen naar Zaanstad, om het tegen Merkala Zaanstad dames 1 op te nemen.