Knappe 3-1 overwinning van Heren 1 in Utrecht tegen concurrent Limes

Er werd een hoog niveau gehaald in Utrecht tegen Limes. Door deze overwinning houdt Kalinko Limes onder zich en kan het omhoog kijken voor een goed eindklassement.

Coach Ans stuurde Embi en Daron als middens het veld in. Marko en Timo stonden weer op buiten. Rául werd aangewezen als spelverdeler en Riki was de diagonaal. Nathan viel weer in als libero. Rens, Frank, Matthijs en ontdekkingsreiziger Maarten waren de invallers.

Bij de start van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide kanten hadden er duidelijk zin in en scoorden makkelijk. De Scheveningers lieten zich niet van de wijs brengen en pakten een kleine voorsprong. Het was strijden om de voorsprong te behouden en dat lukte door veel te verdedigen en goed te serveren. Het werd 25-22 in het voordeel van Kalinko.

De tweede set had Kalinko weer een sterke start. Embi had een mooie harde aanval, Marko en Timo serveerden elk een mooie serie en Limes zat in de tang. De overwinning leek al binnen voor Kalinko, maar zoals Ans na de wedstrijd zou zeggen: "en toch was het de hele tijd spannend". 25-19 was een goede uitdrukking van het krachtsverschil in het voordeel van Kalinko.

In de nieuwe inspeelshirts van GOflex

De derde set kwam er een andere passlijn te staan bij de tegenstander. Dit was even aanpassen voor de Scheveningers. Maar al snel werd het ritme weer gevonden. De tweede helft van de set liep Kalinko snel uit en gaf geen ruimte meer aan de tegenstander. Limes werd met 25-17 aan de kant gezet.
Een 4-0 overwinning zou fantastisch zijn en de Scheveningers gingen ook met dat idee het veld in. Een paar slordigheidjes en een paar ballen die net niet gered werden, gaven de thuisploeg weer hoop en vleugels. Limes kwam 3 punten voor en de Scheveningers serveerden met minder druk dan de eerste sets. Aan het einde kwam Limes nog verder voor en daarna was het gedaan. De laatste set ging helaas verloren met 25-19.

Met een limoenzure nasmaak van de laatste set kon Kalinko een mooie overwinning vieren. Volgende wedstrijd wordt een kraker. Het Haagse Sovicos komt op bezoek in de Houtrust. Het is nog even wachten, want de wedstrijd is op 11 maart.

Verslag: Matthijs Goossens
Foto’s: Nidal Al Qaq