Kalinko Meisjes C tweede op Holland Top Jeugdtoernooi!

Afgelopen zondag was het dan zover: de finaledag. In november en februari hadden we al de poulefase gespeeld en we hadden toen de tweede plaats bemachtigd.

Op basis hiervan waren we geplaatst voor de finalepoule, welke gespeeld zou worden in Zwaag, bij Hoorn in Noord-Holland.

Helaas zonder Judith van Herwaarden, die verdrietig thuis moest blijven vanwege ziekte, waren we ruim op tijd in Zwaag. Sommigen konden vertellen over het behaalde kampioenschap, welke de dag ervoor door meisjes C3 binnengehaald was! Groot compliment naar de speelsters en natuurlijk Kees Roos!!

De eerste wedstrijd van de finaleronde was tegen de nr 3 van de andere poule: Spaarnestad. Een gelijk opgaande wedstrijd werd in beide slotfases door Kalinko beslecht: 25-17 en 25-14. We lieten mooi spel zien van de speelsters: Manon, Danne, Linde, Anna (als diagonaal!), Lia, Yfke en libero Febe. Ook speelde Nooshin ook een prima wedstrijd!

De tweede wedstrijd was tegen Madjoe. Dit was de halve finale. We speelden echt heel goed en maakte weinig fouten. Hierdoor had Madjoe het echt heel lastig en konden we vrij makkelijk de halve finale winnend afsluiten! Op naar de FINALE!

We moesten wel heel lang wachten tot aan de finale, die we zouden gaan spelen tegen Leython.

Eindelijk om 16:30 uur was het dan zover: de finale! Of het nu de zenuwen waren en door het lange wachten maar we begonnen niet goed aan de finale. Al snel stonden we ruim achter. Gedurende de eerste set werden we wel iets beter alleen Leython gaf niets weg in die fase. Dus een terechte eerste setwinst voor Leython.. even balen en weer door!

In de tweede set waren we vanaf het begin er volledig bij en kwamen we op een 11-8 voorsprong. Eigenlijk bleef deze voorsprong er wel gedurende de set. Met een mooie 25-22 haalden we de set binnen!! 1-1 in sets en een beslissende derde set.

Het goede gevoel van de tweede set trokken we door en stonden al snel 4-0 voor. Leython gaf zich uiteraard nog niet gewonnen en kwamen met mooie services terug in de set en pakten ook de voorsprong. Bij 10-13 leek het over voor onze meiden maar met super hard werken en knap verdedigen kwamen we terug tot 13-13.. Super spannend natuurlijk! Daarna haalde Leython de service terug (13-14) en met een mooie service konden wij de bal niet meer over net krijgen… Winst voor Leython (Gefeliciteerd natuurlijk!!) en een prachtige tweede plaats voor ons. Natuurlijk was het nog balen van het verlies maar een mooie beker voor aanvoerder Danne zorgde er toch voor dat er weer wat lachende gezichten getoond werden!!

Meiden, Super bedankt voor de mooie wedstrijden!

Ouders bedankt voor het meeleven en het rijden en het fluiten!

Een trotse coach,

André.