Informatie over bardiensten. Meld je nu aan!

We hebben nu een eigen kantine. Hoe gaan we de bardiensten regelen? Aletta en Nienke leggen het een en ander uit.

Beste leden,

Zoals jullie weten hebben we sinds maart onze eigen kantine, een enorme winst voor de gezelligheid en het teamgevoel binnen de vereniging!
De laatste maanden van het afgelopen seizoen zijn de bardiensten verzorgd door een klein clubje vrijwilligers, die zo ervaring op konden doen over hoe we de kantine zouden kunnen draaien. Dit was doenbaar voor deze korte opstartperiode, maar voor komend seizoen hebben we een veel grotere poule met vrijwilligers nodig om de bardiensten te kunnen draaien. We gaan daarom, net als de zaaldiensten ook de bardiensten verdelen over de teams, waarbij de vrijwilligers die vorig jaar ervaring hebben opgedaan ondersteuning zullen geven.

Hoe gaat dit er uitzien?

  • Tijdens de wedstrijden (vrijdagavond en zaterdagmiddag) worden bardiensten aan teams toebedeeld
  • Bij jeugdteams betekent dit dat de ouders de bardienst van het team moeten draaien.
  • Op trainingsavonden + zaterdagochtend worden de bardiensten gedraaid door de trainende teams (of de ouders). Zijn er vanuit de trainende teams geen mensen die na hun training of ouders die tijdens de training van hun kind, de bardienst willen draaien dan is de kantine op die momenten dus niet open. 

Wat betekent dit voor je team

  • Kies 2 a 3 mensen uit je team die de bardiensten van jouw team gaan draaien. In je team kun je dan bijvoorbeeld afspreken dat deze mensen minder andere teamtaken doen. Geef de namen van deze mensen door aan Nienke uit Dames 1 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is belangrijk omdat je een online certificaat moet halen voordat je achter de bar mag staan (vergelijkbaar met de spelregeltoets om wedstrijden te mogen fluiten). Dit certificaat moet uitgeprint achter de bar aanwezig zijn.
  • Op de site komt te staan wanneer je bardienst hebt. We kiezen er nu voor om de bardiensten in te delen, wellicht kunnen we in de toekomst naar een vrijwillige inschrijving toewerken.
  • De bardiensten van de jeugd worden gedraaid door ouders. Er moeten per jeugdteam dus ook 2 a 3 ouders zich hiervoor aanmelden.
  • Zorg dat als na je training (of tijdens de training van je kind) gebruik wilt maken van de kantine, er minstens 1 persoon uit je team lid is van de ‘sleutelgroep’ (zie hieronder).

Welke ondersteuning kun je verwachtten?

  • Er is een groep met ervaren barvrijwilligers, de sleutelgroep genaamd, die de bardienstteams ondersteunen. Deze vrijwilligers hebben naast toegang tot de sleutel van de kantine, ook ervaring achter de bar. Ze zullen aanwezig zijn bij het openen en sluiten van de kantine en uitleg geven aan de start van een bardienst.

Wij kijken uit naar een gezellig en sportief seizoen, dat alleen slaagt als we ons er met z’n allen voor in zetten. Voor nu is het belangrijk dat je binnen je team of de oudergroep bespreekt wie de bardiensten gaan draaien (dit kan uiteraard gedurende het seizoen gewijzigd worden) en deze doorgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen kun je daar ook stellen.

Groeten
Aletta, namens het bestuur en Nienke van de kantine-indeling.