Kort bekeravontuur voor Kalinko Dames 1

Het was zaterdag om 14:30 dan echt zover om de wedstrijdshirts aan te trekken. Het beloofde een lange dag te worden met 2 geduchte tegenstanders.

De eerste ronde ronde van het nationale bekertoernooi bestond uit een driekamp, waarbij de winnaar door zou gaan naar de tweede ronde.

De eerste tegenstander was Compean DS 1 uit Oostzaan. De startende zes waren: Pien, Noor, Nienke, Sharon, Sanne & Dana. En als zevende onze libero Elena.
We begonnen erg stroef met goed spelen van ons eigen spelletje, maar kwamen er langzaam in. Steeds meer ballen werden verdedigd, maar we scoorden te weinig eigen punten om te kunnen winnen. De eerste set was dan ook voor Compean (18-25).
De tweede set wisten we wel te scoren, onder andere dankzij een paar mooie punten op het midden van Nienke. We wonnen deze set dan ook met 25-20..
In set 3 kwam Iris op de plek van Pien erin en zij en Noor wisten een paar mooie punten te scoren op de buitenkant. Helaas niet genoeg punten voor de winst. (20-25)
Ook in set 4 lukte het ons niet de overhand te nemen en ging Compean gaat er met de winst vandoor (20-25)
Gefeliciteerd met de winst Compean!

  

Na wat rust konden we ons klaar maken voor de tweede wedstrijd tegen Departyshop.nl VIVES DS 1 uit IJsselstein. Vorige week hadden we daar al een goede oefenpot tegen gespeeld, dus we wisten dat we flink aan de bak moesten tegen dit team.
Het startende team bestond uit Iris, Sanne(van Rijn), Sharon, Nienke, Kirsten en Elena.
Het was een spannende eerste set, waarbij het stand steeds gelijk opliep.  Alleen na 20-20 kregen we moeite om te scoren en zo ging de eerste set naar VIVES met 25-22..
Vol goede moed begonnen we aan de tweede set en dit keer lukte het ons om eerder bij de 25 te komen dan de tegenstander, mede dankzij een mooie serviceserie van Sharon.. We wonnen de set met  25-20. 
In de derde set werd er had gewerkt. De strijd ging gelijk maar VIVES wist de set binnen te slepen (25-23)
Met al zeven sets in de benen lukte het niet om alles uit de vierde set van de wedstrijd te halen. De vermoeidheid was ons de baas en VIVES won deze set overduidelijk (25-12) en  daarmee wonnen zij ook de wedstrijd met 3-1 
Omdat VIVES ook de wedstijd tegen Compaen had gewonnen gaan zij door in het bekertoernooi. Gefeliciteerd!

Ons bekeravontuur zit erop.

Volgende week start de competitie echt.

Dan spelen we tegen Leython DC dames 1 in Houtrust op onze vaste tijd half 3 

Kom jij ons aanmoedigen?