Dames 1 verliest eerste wedstrijd met 3-2 van Leyton DC

Op 23 september speelden we in onze eigen Sporthal Houtrust om 14.30 uur de eerste wedstrijd van de competitie tegen Leython DC dames 1. We begonnen de eerste set met Dana (spelverdeler), Kirsten (dia), Nienke (midden), Sharon (midden), Iris (passer/loper), Noor(passer/loper) en Elena (libero)
 
We hadden er zin in die middag. Leython is een team die de meeste meiden al vaker als tegenstander hebben gehad. Lekker knallen! 
 
In set 1 begon nummer 4 van Leython met haar service. We hadden er moeite mee om hier zelf een punt uit te halen en kwamen op een 5-0 achterstand. We waren wakker geschud. Vervolgens kwamen we in de wedstrijd en maakten we er uiteindelijk 12-12 van. Op 12-14 ging Sharon door haar enkel en kwam Sanne (dia) de middenpositie overnemen. Vanaf de gelijkstand en de verzwikking lukte het niet meer goed om de punten onze kant op te laten vallen en eindigde de set in 16-25 voor Leython.
 
In set 2 een nieuwe kans. Kirsten begon deze set op midden en Sanne werd ingezet op dia. Ook startte Pien (passer/loper) in plaats van Noor. Frisse nieuwe start. De hele set hebben we vaak 3 tot 4 punten achter gestaan, maar konden we wel al meer van ons spel laten zien. Bij 17-20 hadden we moeite met een servicebeurt en kwamen we op 17-23 achter te staan. We pakten nog één punt en verloren er één waardoor het 24-18 werd voor Leython. Leyton kon het setpoint niet verzilveren waarna Iris op 24-19 moest serveren. In haar servicebeurt vochten we terug naar 24-23. Helaas viel bij de 5e servive van Iris het punt toch  aan de kant van Leython. We hadden wewl het gevoel dat er meer te halen was.
 
 
In de derde set pakten we direct de eerste twee punten. In deze set was de rust teruggekeerd en werd er hard gewerkt. Bij Leython kwam er iets meer onrust en hierdoor konden wij dit keer de voorsprong houden van 3 a 4 punten. Vanaf 10-7 voor Kalinko, liepen we in de servicebeurt van Kirsten uit tot 14-8. Daarna pakte Leython één punt, maar deze pakten we direct terug waarna Sanne 4 keer heeft kunnen tot 18-9. Leython pakte nog een reeks van 5 punten, maar het lukte dat te doorbreken en de set met 25-19 te eindigen.
 
In de vierde set gingen we gelijk op. Na 8-8 pakten wij een kleine voorsprong, maar Leython kwam weer bij en het ging weer een tijdje gelijk op. Heel spannend! Na 19-19 konden we een kleine voorsprong pakken. Op 22-20 kwam Noor erin voor Kirsten om te serveren.  Met een moeilijke service en goed team spel lukte het de set af te maken. Het stond weer 2-2 in sets. Op naar de vijfde set.
 
We waren blij dat we na de twee verloren sets de derde en de vierde hadden kunnen winnen. De vijfde set nog even volhouden. Wel wat gespannen kopjes in het veld, maar toch  proberen ook die 5e set te pakken. Er werd hard gewerkt. Echter toch een kleine achterstand. Vervolgens viel op 12-8 voor Leython het licht van de hal uit, waardoor we een lange pauze hadden. Tussendoor heeft Kirsten met haar discobal een dansje gedaan. Helaas was het lastig bij te blijven en won Leython de set uiteindelijk met 15-9.
 
De eerste twee punten zijn binnen. Daarmee beginnen we het seizoen op plek 6. Deze week hard trainen en dan ons opmaken voor de uitwedstrijd tegen Compaen DS1 om 15:30 uur op 30 september in Oostzaan. Een goed team waar we in de beker moeite mee hadden. We hebben jullie aanmoediging dus hard nodig! Zien we jullie daar?
 
Sharon