Verlies en winst in marathonpartij voor Dames 1

Voor Kalinko dames 1 stond in de vierde competitieronde de uitwedstrijd tegen Zaanstad 2 op het programma.

Omdat bij de reeds bekende geblesseerden Lisan, Lisa en Linde vorige week Dana toegevoegd werd, hadden we versterking uit dames 2 meegenomen in de personen van Marjolein Pronk en Danique Geurst. Super dank dames voor het meegaan en meedoen! Helaas konden we ook geen beroep doen op Noor Bosscher, dus hadden we een smalle selectie van 9 toppers.

Na koffie, gevulde koek en de nu al legendarische gember-shot gingen we van start met als invalsetter Kirsten, diagonaal Sanne, passer-lopers Iris en Pien en de middens Nienke en Sharon. In het blauw was weer gehuld Elena! De eerste set ging over en weer en kansen voor beide teams om de set naar zich toe te trekken. Ver in overtime beslisten de Zaanse dames de eerste set: 33-31!

De tweede set kende een vliegende start voor Kalinko en leek het een gemakkelijke prooi te worden, 4-11. Het oponthoud van de wissel zullen we niet als excuus gebruiken, maar feit is wel dat we minder gingen spelen en Zaanstad veel beter ging verdedigen! Weer spanning bij de zgn. Big Points.. Dit keer in ons voordeel: 23-25!

De derde set werd wel een bijna walk-over voor de Scheveningse dames: 12-25!

Set nummer vier werd weer een nagelbijtend schouwspel! En laten we zeggen dat de vermoeidheid bij het scheidsrechtelijke duo ook zichtbaar werd, net zoals voor de smalle selectie van Kalinko. Veel kansen gekregen om de set en daarmee de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar de verdedigende verbetenheid van Zaanstad was ook prachtig om te zien. Dat bracht hen, wederom in overtime, de setwinst met 28-26!

De vijfde set moest de beslissing brengen in deze marathonpartij! De pijntjes nog even vergeten en de mouwen opstropen! In de spannende eindfase van de wedstrijd nam Pien dit iets te letterlijk en wilde door de muur heen.. De schrik was groot maar zeker ook de pijn aan hoofd en nek. We willen de club Zaanstad echt bedanken voor de hulp en zorg in deze! Van de scheidsrechter moesten we doorspelen, wat ook weer tot vreemde situaties leidde. Maar goed.. wederom in overtime werd de set beslist, nu in ons voordeel: 14-16!

Uiteindelijk is Pien naar het ziekenhuis gebracht en laat in de avond kwam het verlossende bericht dat er geen ernstig letsel is. Wel een stevige hersenschudding voor deze strijder! Nogmaals dank aan Zaanstad als club en aan het team van dames 2 voor de hulp en het meeleven.

Winst en Verlies in Koog aan de Zaan.. Gelukkig nu een weekend rust!

Verslag: André van Leeuwen
Foto's: Gilbert Bronkhorst