Eerste winst Dames 1 in eerste divisie

Na twee verloren wedstrijden mocht Dames 1 op 8 oktober weer in Houtrust spelen.  Tegenstander was het 2e team van Somas/Activia uit Sint Anthonis

Helaas konden onze spelverdeelsters Eveline en Donna niet spelen door verplichtingen en blessure. Gelukkig kon Lisan uit dames 2 ons uit de brand helpen en Noor als reserve spelverdeler. De start opstelling was als volgt: Iris, Lisan, Maureen, Sharon, Sanne, Alinda, Sanne (libero).

De wedstrijd begon niet zo lekker voor Kalinko. De pass lag onder druk waardoor we 5-9 achter kwamen te staan. Sanne, Iris en Alinda hebben het in de passlijn goed kunnen aanpakken en we kwamen hierdoor terug in het spel 14-14.  Na een time out van André bij een achterstand van 18-22 en door een goede service serie komen we weer gelijk te staan 22-22. De stand blijft hierna gelijk op gaan. Kirsten kwam bij 25-24 in het veld om de blokkering te versterken. De dames bleven goed in het spel en hebben vier keer de kans gehad om de set te eindigen. Het werd uiteindelijk 31-29.

Na een eerste spannende set, kwamen de dames van Kalinko met veel zelfvertrouwen in het veld. Door goed te serveren werd het snel 6-3 en 8-4. De pass ging goed en Lisan wist de aanvallers goed te vinden. We houden het goede spel vast waardoor we verder uitlopen tot 13-8 en 18-11. Elena en Kirsten mochten later in de set ook in het veld. De set eindigt met 25-14.

De derde set was niet zo makkelijk als de tweede. Somas/Activia D2 kwam terug in het spel en maakte het moeilijker voor ons om de set te winnen. We spelen de set netjes uit en winnen daarmee met 25-16.

We begonnen de laatste set met een kleine verandering in de opstelling. Julia kwam op de middenpositie in plaats van Maureen. De set begon minder goed. De dames van Kalinko hadden moeite met de pass en het spel liep niet lekker. Bij 13-14 was het team van Kalinko niet blij met de beslissing van de scheids en kreeg André een gele kaart. Elena kwam later in de set weer in het veld. We stonden 23-19 achter, maar door een goede service serie werd het 23-23. Helaas verloren we de laatste set met 24-26!

We zijn super blij met het resultaat en kijken uit naar de volgende uitwedstrijd tegen Dinto D1!


Elena